پرورش شترمرغ | آموزش پرورش شترمرغ

پرورش شترمرغ | آموزش پرورش شترمرغ

آموزش پرورش شترمرغ ، طرح توجیهی پرورش شترمرغ ، کتاب پرورش شترمرغ ،هر آنچه جهت موفقیت در پرورش شترمرغ نیاز دارید
پرورش شترمرغ | آموزش پرورش شترمرغ

پرورش شترمرغ | آموزش پرورش شترمرغ

آموزش پرورش شترمرغ ، طرح توجیهی پرورش شترمرغ ، کتاب پرورش شترمرغ ،هر آنچه جهت موفقیت در پرورش شترمرغ نیاز دارید

استفاده ازال کارنیتین و منیزیم جهت تقویت تخم شترمرغ


استفاده از ال کارنیتین و منیزیم جهت تقویت تخم شترمرغ.معرفی : مطالعاتی که در موسسسه تحقیقات بیو شیمی پوتچف استروم دردانشگاه دو لتی آ فریقای جنوبی انجام پذیرفت نشان داد که شتر مرغها از این توانایی بر خوردار هستند تا در مواقع ضرورت به سرعت از منابع ذخیره انرژی در بدن خود در جهت ایجاد انرژی بالاتر جهت متابولیسم بهتر بهره گیرند .در زمانهایی که این حیوانات به نوعی دچار استرسهای فیزیولوژیک می شوند مانند دوره تولید مثل و باروری یا زمانهایی که حیوان دچار استرسهای محیطی و یا فقر شرایط زیستی می باشد مانند زمانی که حیوان در برابر بیماریها قرار دارد و می باید با آنها مقابله کند بخش اعظم این تامین انرژی از منابع ذخیره چربی در بدن شتر مرغ صورت می پذیرد و چربی های ذخیره شده به صورت فوق العاده وارد چرخه تولید انرژی در سطح میتو کندریال می شوند

 

 

از آنجا که کارنیتین و منیزیم در حصول انرژی از مواد چرب نقش عمده ای دارند به نظر رسید مصرف خوراکی این مواد در زمانهایی که حیوان به نوعی  دچار استرس هایی است که نیاز به تامین انرژی بیشتر  ضرورت میابد می تواند موثر باشد . این آزمایش کار خود را بر پایه بررسی اثر مصرف توام کارنیتین و منیزیم به صورت خوراکی در دوره تولید مثل بنا نهاد و هدف از آن این بود که مشخص شود آیا تجویز خوراکی این مواد قدرت و کیفیت باروری را در شتر مرغ بالا می برد و یا خیر.نتایجی که از این مطالعات به دست آمد نشان داد که استفاده از این مواد به نحو قابل توجهی موثر و نتایج آن رضایت بخش است

 مواد و روش تحقیق :24 جفت ازشترمرغهای مولد به طور تصادفی به دو گرو ه مجزا تقسیم شدند این حیوانات در دو کمپ مجزا که دارای یک راهرو سرویس مشترک بودند نگهداری شدند.یک گروه به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شده و گروه دیگر به عنوان گروه مورد تحقیق آزمایش شدند. در گروهی که به عنوان نمونه تحقیق در نظر گرفته شده بودند ترکیب کارنیتین و منیزیم به صورت محلول در آب به آنها داده شد ترافهای 40 لیتری آب بین هر دو جفت شترمرغ به اشتراک گذاشته شدندو با توجه به اینکه هر شترمرغ در روز بین 4 تا 5 لیتر آب مصرف می کنند این میزان از آب برای دو روز آنها کفایت می نمود. میزان 1 میلی لیتر از محلول به صورت روزانه در اختیار هر حیوان بود به این صورت که در روزهای دوشنبه و چهارشنبه 2 میلی لیتر و در روز جمعه 3 میلی لیتر از محلول در اختیار حیوان قرار می گرفت.آزمایش در روز 27/6/1996 آغاز شد  و در تاریخ اول ژانویه 1997 پایان پذیرفت تخم ها روزانه جمع آوری می شدند وزن کشی شده و در دمای 4 درجه سانتی گراد نگهداری می شدند سپس به انکوباتور منتقل         می شدند. تخم هایی که قدرت جوجه در آوری نداشتند 14 روز بعد از قرار گرفتن در انکوباتور جمع آوری می شدند پس از اینکه تخم های غیر بارور جمع شدند تخمهای مورد آزمایش و تخم های شاهد با همدیگر و در شرایط یکسان در یک انکوباتور نگهداری گردیدند .

 

 نتایج تحقیق :از مجموع 947 عدد تخمی که در یک پریود شش ماهه گذاشته شده بودند گروه تحقیق 544 تخم گذاشته بودند که 494 عدد از آنها بارور و 50 عدد غیر بارور بودند گروه شاهد در مجموع 403 عدد تخم گذاشته بودند که از این تعداد 360 تخم بارور و 43 عدد غیر بارور بودند .بنا بر این در گروه مورد آزمایش 134 عدد تخم بارور بیشتر  تولید شده بود که تفاوتی در حدود 37  % می باشد.شتر مرغهایی که مورد درمان قرار گرفته بودند زودتر به تولید مثل افتادند  و به همین خاطر میزان تخم گذاری آنها هم بالاتر از گروه شاهد بود.مجموعه وزن تخمهای بارور نزدیک به 6 ماه محاسبه شدند و پرندگان هر دو گروه از لحاظ وزن تخم گذاشته شده  در سه رنج خوب و متوسط و ضعیف دسته بندی شدند.با وجود اینکه در هر دو گروه پرندگانی با وزن تخم پایین وجود داشتند،  ولیکن گروه مورد آزمایش از شرایط به مراتب بهتری بر خوردار بودند.

 بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه 24 جفت شتر مرغ مورد بررسی قرار گرفتند که 12 مورد از آنها مورد درمان قرار گرفتند. از نظر الگو بندی کیفیتی تخم مرغ در هر دو گروه تخمهایی با کیفیت ضعیف متوسط و عالی وجود داشتند و لیکن در گروه مورد تحقیق میزان تخمها ی ضعیف به مراتب از گروه شاهد کمتر بودند و گروه مورد تحقیق از وضعیت بهتری بر خوردار بود. با توجه به وضعیت تخم های جمع آوری شده نتیجه گیری شد که استفاده از کارنیتین و منیزیم می تواند به عنوان یک عامل تحریک ثانویه متابولیسم استروئید ها را در بدن به ویژه استروئیدهای جنسی را افزایش  داده و در مجموع در حدود 37 % بهبود باروری جنسی را داشته باشد.

 تا این زمان آنچه که مشخص است اینست که تنها تفاوتی که بین شرایط دو گروه وجود داشته است اضافه نمودن  منیزم و کارنیتین به گروه آزمایش  بوده است و شریط دیگر دو گروه یکسان بوده اند .

 با توجه به اطلاعاتی که از نقش کارنیتین در بدن انسان وجود دارد و فعالیتهایی که این ماده در تسریع حمل ونقل و انتقال چربی ها به چرخه تری کربوکسیلیک  اسید انجام      می دهد و با توجه به اینکه منیزم هم به عنوان یک کوفاکتور اصلی در چرخه کوانزیم ها عمل می نماید بهبود استحصال انرژی از چربی ها قابل پیشبینی بود. ولی اینکه مصرف  این مواد بتواند به اندازه 37 % در بهبود کارایی سیستم تولید مثلی موثر باشد نتیجه ای است که احتیاج به تحقیقات بیشتری را طلب می نماید ولیکن انچه که مسلم است اینست که کارنیتین قادر است به میزان چشمگیری قدرت باروری تخمها را در شتر مرغ بالا برد و کارایی دستگاه تناسلی آنها را هم بهبود بخشد.

 دلایلی که باعث کمبود منیزیم و کارنیتین در بدن شتر مرغ میشوند احتیاج به کنکاش بیشتری را دارند ولیکن به نظر می رسد که عوامل خارجی مانند وضع آب و جیره غذایی و همچنین بستر و استرسهایی که از بیرون به شتر مرغ  وارد می شوند در بروز این کمبودها موثر باشند.

هر چند که این آزمایش در سطح کوچکی انجام پذیرفته و تحقیقات گسترده تری را طلب می نماید ولیکن نتایج بدست آمده از تحقیق قابل توجه می باشد. این یافته ها می توانند سر منشا تحقیقات بیشتر در زمینه تاثیر این ماده در شتر مرغ باشند به نظر می رسد که شناسایی جایگاه کارنیتین و فعالیتهای آن زمان بیشتری را طلب می کند.

شترمرغ بزرگترین پرنده است که مربوط به دسته ی رتایت ها هستند. پوست و گوشت قرمز سالم شترمرغ ها، این حیوان را برای بسیاری از صنایع دامپروری مناسب کرده است. عملکرد رشد و تولیدمثل مناسب شترمرغ ها بستگی به تغذیه ی خوب و توانایی پرنده در استفاده از مکمل های ویتامینه و مواد معدنی موجود در جیره دارد. پرورش موفقیت آمیز شترمرغ ها، از زمان تخم تا دوره ی تولید مثل، نیاز به مدیریت تغذیه با استاندارد بالا دارد و تولیدکننده ها باید در مورد تاثیر مواد خوراکی بر رشد و توسعه، توانایی پرن

ده ها در استفاده از هر ماده ی مغذی و عملکرد مورد انتظار آگاهی داشته باشند. تغذیه ی صحیح جوجه ها بسیار حیاتی است، چرا که آنها تا سن سه ماهگی بسیار حساس هستند. تغذیه ی پرنده های مولد باید برآورد کننده ی نیاز بالای کلسیم و فسفر برای مرحله¬ی تولید تخم باشد و همچنین باید حاوی مقدار مناسب اسیدآمینه ها، ویتامین ها و کربوهیدرات ها برای حفظ باروری بالا بعد از رسیدن به بلوغ جنسی در سن 24 ماهگی باشد.

منابع علمی مقادیر خلاصه ای از پروتیین، مواد معدنی، ویتامین و سایر مواد مغذی مورد نیاز شترمرغ ها را تعیین کرده اند، که بستگی به شرایط فیزیولوژیک پرنده با توجه به نگهداری، رشد و تولیدمثل دارد. هرچند، شرکت جوانه خراسان مکمل هایی فراهم کرده است که می تواند تمام احتیاجات ویتامینه و مواد معدنی شترمرغ ها را در شرایط محلی ایران تامین کند

ترجمه و تالیف :دکتر امیر حسین شهروی-شرکت آرین رشد افزا

برگرفته از وبلاگ:http://shotormorgh.parsiblog.com

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد